“Onoprecht” Vs. “Radicaal eerlijk” zijn ten opzichte van jezelf

Doe jij de juiste acties om te komen tot de resultaten die je wilt in je leven of kies je vooral ervoor om de acties te doen die je het beste uitkomen?

Bij Body Challenge laat ik mijn cliënten hier graag bij stil staan …

Het valt me op dat de overgrote meerderheid van de mensen die de beslissing nemen om iets aan hun overgewicht/gezondheid te gaan doen, vaak niet de juiste acties nemen die nodig zijn om tot de resultaten te komen die ze wensen.

Ze denken vaak dat ze de juiste acties doen, maar in werkelijkheid doen ze datgene wat hen het gemakkelijkste uitkomt.

Ik verduidelijk mijn standpunt graag met een voorbeeldje uit de praktijk. Wellicht kunnen veel mensen die dit lezen zich onmiddellijk vereenzelvigen met dit voorbeeld.

Mensen die willen afvallen om zo het lichaam te creëren dat ze willen, ,, blijven vaak brood eten als ontbijt. Ze vervangen wit brood door volkorenbrood en ze vervangen de Nutella chocoladepasta die ze erop smeren door een pasta met een verlaagd suiker en vetgehalte van één of ander dieetmerk.

Waarom? Omdat dit hun het beste uitkomt. Omdat ze zo niet veel aan hun levensstijl moeten veranderen. En omdat ze denken dat ze terug helemaal fit en energiek gaan worden, door de levensstijl die hen in de problemen gebracht heeft een klein beetje aan te passen.

In werkelijkheid zijn deze mensen “onoprecht” ten opzichte van zichzelf. Ze maken zichzelf wijs dat ze op die manier het lichaam gaan creëren dat ze dromen, maar komen in 100% van de gevallen van een kale reis terug!

Mensen die bij Body Challenge resultaat halen eten zeer sporadisch nog brood. Yoghurt met fruit en gemengde zaden/noten, groene smoothies, groentenomeletjes, havermout, … staan bij hen veel sneller op het ontbijtmenu.

Ze gaan voor een ontbijt met minder koolhydraten, meer eiwitten en gezonde vetten. Ze gaan voor variatie. Ze gaan voor groenten, fruit, zaden, noten, eieren, … Ze gaan voor puur!

Waarom? Niet omdat dit hun het gemakkelijkste uitkomt! Wel omdat ze bij Body Challenge “radicaal eerlijk” geworden zijn ten opzichte van zichzelf. Ze beseffen dat 75% van de levensstijl behouden die hen in de problemen gebracht heeft, maar 25% van het resultaat zal opleveren dat ze eigenlijk voor ogen hebben.

Bij Body Challenge leer ik mensen komaf te maken met hun onoprechte, zichzelf-iets-wijs-makende “IK” . Hiervoor zetten ze een radicaal eerlijke “IK” in de plaats!

Het resultaat dat ze behalen is gewoon het gevolg van de nieuwe persoon die ze geworden zijn.

INFO

Bilzersteenweg 44B | 3730 Hoeselt
info@b-challenge.be
BTW BE 0848 530 957 | BE08 7350 3152 7513

nieuwsbrief ontvangen?

Volgen op sociale media?

Copyright © B-Challenge 2019