Pas deze tips toe en verslind vetten door je stofwisseling voortdurend in een hogere versnelling te schakelen!

• Train intensief
Intensief trainen zorgt niet alleen voor een hogere calorieverbranding tijdens de training. Na zo’n intensieve training zullen er ook meer calorieën verbrand worden. Dit is gekend als het afterburn-effect. Dit effect houdt ongeveer 48 uur aan.

• Eet gezond, op regelmatige tijdstippen, gevarieerd en met mate. Sla geen maaltijden over!
Maaltijden overslaan is nefast voor je metabolisme. De motor van je wagen blijft alleen maar draaien als je zorgt dat er benzine in de tank is. Wel, je metabolisme blijft alleen maar werken als je op regelmatige tijdstippen gezond, gevarieerd en met mate eet! Wie wil afvallen moet dus zeker niet stoppen met eten!

• Drink water
Zonder water valt het aanvoeren van voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen stil in je lichaam. Dus, zonder water geen circulatie van stoffen in je lichaam! Zonder water functioneert niks!

• Eet eiwitten
Eiwitten zijn voor het lichaam moeilijker af te breken dan vetten of koolhydraten. De vertering van eiwitten kost je lichaam dus meer energie. Bovendien zorgen eiwitten (mits training) voor extra spiermassa. Spieren vragen energie. Het eten van eiwitten zorgt hierdoor in dit opzicht dus ook voor een extra boost van het metabolisme.

• Kruid je eten pittig
Breng hierdoor niet alleen je eten lekker op smaak, maar pimp hierdoor dus ook je stofwisseling. Je stofwisseling gaat hierdoor met 20% omhoog gedurende een half uur na het eten van je maaltijd. Niet spectaculair, maar alle beetjes helpen!

Veel succes!

Koen Wins
Personal Coach B-Challenge

P.S.: Fit worden? Eat healthy, move healthy!

INFO

Bilzersteenweg 44B | 3730 Hoeselt
info@b-challenge.be
BTW BE 0848 530 957 | BE08 7350 3152 7513

nieuwsbrief ontvangen?

Volgen op sociale media?

Copyright © B-Challenge 2019