Na mijn zwangerschap bleven de overtollige kilo’s aanwezig. In de hoop dat ze vanzelf zouden verdwijnen, bleef ik enkele maanden aanmodderen. Maar na 9 maanden keek ik in de spiegel en dacht bij mijzelf ‘ik ben precies opnieuw zwanger’. Ik voelde mij niet goed in mijn vel, was futloos en geen enkele kleding paste mij nog. Al die tijd had ik mijzelf naar de achtergrond geplaatst, alles in functie van mijn gezin,  en toen besefte ik dat het tijd werd om voor mijn eigen lichaam te gaan zorgen. Ik zou niet meer gaan denken maar doen. Ik moest mijn verantwoordelijkheid opnemen.

Ik ging inspiratie zoeken op Facebook en kwam bij Koen zijn pagina uit. Daar begon ik de positieve getuigenissen te lezen van mensen. Ze inspireerde mij onmiddellijk. Het idee dat het om meer draaide dan alleen voeding en beweging sprak mij enorm aan. Dit motiveerde mij om een vrijblijvend intakegesprek aan te vragen.

Met een bang hartje ging ik in augustus naar het intakegesprek. Ik wist niet goed wat ik mocht verwachten. Koen maakte al snel duidelijk voor wat B-Challenge stond . Het was indrukwekkend om iemand zo krachtig te horen praten. Hij is niet alleen personal coach maar ook mental coach. Dit was hetgeen ik zocht. Op het einde van het gesprek maakte ik dan ook ‘het commitment’ met mijzelf en met Koen om er 90 dagen vol voor te gaan.

Een week later begonnen we eraan, met verschillende streefdoelen in ons achterhoofd. De trainingen waren pittig, maar fijn.  Geen enkele training was hetzelfde, dit maakte het boeiend. Ik ging met veel plezier 2 keer per week afzien. Ik zou mijn einddoel halen, no matter what.

Naast het 2x per week sporten en het voedingsadvies was er ook nog ‘the mindset’. Elke training haalde  Koen een onderdeel aan wat belangrijk was om mijn einddoel te behalen. Ik heb hier veel inspiratie uitgehaald. Dat stemmetje in je hoofd bijvoorbeeld, heeft een naam ‘het reptielenbrein’. Ik luisterde er iets te veel naar. Door Koen zijn tips kan ik het beter en beter negeren.

Deze uitdaging was allesbehalve gemakkelijk, maar moeilijk gaat ook. Als je iets echt wilt dan lukt het je wel. Ik heb geleerd nu om groeikeuzes te maken ipv comfortkeuzes. Ik laat mij niet meer beïnvloeden door personen die mij van mijn doel willen afhouden. Ik maak zelf mijn eigen keuzes.

Na 90 dagen en een jaar na de geboorte van mijn zoontje , kan ik met fierheid zeggen dat ik mijn doel bereikt hebt. Ik kijk met plezier terug naar mijn lichaam in de spiegel.

Ik ben al mijn zwangerschapskilo’s  kwijt, 12.5 kg in totaal. Ik krijg al mijn kleren terug aan, ik voel mij fitter, energieker en gezonder. Ik heb mijn zelfvertrouwen teruggekregen.

Bovendien heb ik een goede balans gevonden tussen mijn werk, mijn gezin en het sporten en ik creëer nu ook Me-time. Ik leef mijn statement! Koen heeft mij geleerd dat perfectie niet bestaat en je best tevreden mag zijn met iets minder dan perfectie.

Hij heeft van de ‘oude Kelly’ een nieuwe versie gemaakt en ik ben heel tevreden met de nieuwe ‘ik’.

Bedankt Koen om mij op dit 90 dagen avontuur te vergezellen. Je hebt niet alleen een impact gemaakt op mij, maar ook op ons heel gezin.  Je ziet mij binnenkort terug op de bootcampsessies om een mooi vervolg te breiden aan deze 90 dagen challenge .

Dank je wel

Groetjes

Kelly Franssen

INFO

Bilzersteenweg 44B | 3730 Hoeselt
info@b-challenge.be
BTW BE 0848 530 957 | BE08 7350 3152 7513

nieuwsbrief ontvangen?

Volgen op sociale media?

Copyright © B-Challenge 2019